Deventer Boekenmarkt 2024

Ontdek duizenden literaire schatten in Hanzestad Deventer

De grootste boekenmarkt van Europa

Maak je klaar om je literaire dorst te lessen op de grootste boekenmarkt van Europa! Op zondag 4 augustus 2024, gelegen in de sfeervolle boeken- en Hanzestad Deventer, gaat de 34e editie van de Deventer Boekenmarkt van start. Duizenden boeken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland, zullen aanwezig zijn om te voorzien van het beste literaire aanbod.

Hoewel de boekenmarkt officieel begint om 9.30 uur, staan de eerste bezoekers al om 7.00 uur ’s ochtends te popelen om de markt op te gaan. Jaarlijks trekt de Deventer Boekenmarkt duizenden bezoekers, die hun hart kunnen ophalen aan een scala van genres. Van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, en van kunst tot topografie, er is voor ieder wat wils.

WoordWaarde Festival

Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt tevens de derde editie van het WoordWaarde Festival plaats van 1 t/m 4 augustus 2024. Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door de hele stad zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen en doe-activiteiten bij verschillende culturele instellingen in Deventer. Een stadsbrede programmering met divers aanbod en daardoor een festival voor íedereen.

Randprogramma

Tijdens de Deventer Boekenmarkt is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.