wartaal2017

De Hip staat het hele weekend in het teken van taal, met dit jaar als thema 'Boos!'
Met o.a. Herman Brusselmans, Erik Neimeijer en Arjan Erkel.

In de Hip (Brink 21) vindt de vijfde editie van Wartaal plaats. Een programma over taal waarin dit jaar 'de boze blanke man' centraal staat.

Vrijdag 4 augustus
20.30 uur: De Grote Deventer Taalstrijd en aansluitend het Boekenmarktbal

Wartaal opent traditioneel op de vrijdag voor de Deventer Boekenmarkt om 20.30 uur met De Grote Deventer Taalstrijd (Het Deventer Dictee). Niemand minder dan Henk van Baalen heeft het dictee geschreven dat net als Wartaal het thema 'Boos!' heeft. Naast een aantal genodigden (lokale politici, sporters, winkeliers, schrijvers…) kan je je opgeven om mee te doen aan het dictee (mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Inschrijving is gratis, je dient echter wel uit Deventer of directe omgeving te komen. Rond 23.00 uur zal de winnaar bekend worden gemaakt en aansluitend is er het jaarlijkse Boekenmarktbal waar deelnemers en publiek tot in de late uurtjes kunnen dansen. 

Zaterdag 5 augustus
21.00 uur: De Johan Cruijff Show en aansluitend Danza Constanza

Wartaal V, een jubileum. Voor de 5e keer een programma met en over schrijvers en taal. Dit keer is het thema BOOS! En de gasten die we uitgenodigd hebben, hebben alle redenen om boos te zijn. Zijn ze het ook? Of niet meer? Boos op wie? Waarom? Hoe uit zich dat? Kan je het van je afschrijven? Is boos zijn goed voor je? Heb je er wat aan? Moet Boos in het zorgpakket? Ben je lekkerder boos alleen, of met z’n vieren? Boze boeken, boze liedjes…

De gasten:

  • Edwin Winkels, schrijver, journalist en de op één na bekendste Nederlandse inwoner van Barcelona. Edwin bracht eerder dit jaar het prachtige boek ‘Johan Cruijff in Barcelona; de mythe van de Verlosser’ uit. Edwin heeft Cruijff vaak gesproken en geïnterviewd en dat levert veel mooie verhalen op. Edwin Winkels komt speciaal voor Wartaal IV vanuit Barcelona naar Deventer gevlogen!
  • Arjan Erkel, werkte voor Artsen Zonder Grenzen toen hij in 2002 ontvoerd werd in Dagastan. Hij schreef er een geweldig boek over, Ontvoerd: 607 dagen tussen leven en dood (2005). Meer boeken volgden: Samir (2007) en Generatie YEP (2010). Je zou verwachten dat hij veel reden heeft om Boos! te zijn, maar is hij dat ook?
  • Bij Erik Neimeijer denk je niet gelijk aan Boos! Hij vermaakt zich zo te zien kostelijk in de band Bökkers. Een levensgenieter pur sang. Toch is Neimeijer boos. Op de vertrutting van het ‘vrije westen’, op de fundamentalisten van deze aarde, hipsters in het algemeen, de biologische afdeling in de supermarkt, het vroege tijdstip van het 8 uur journaal, Kim 1,2 en 3…. Om al die boosheid het hoofd te kunnen bieden maakt Neimeijer muziek en schildert hij.

Kaarten voor Boos! De Talkshow kosten 11 euro.

Zondag 6 augustus
10.00 uur: Boekenmarkt Café

De Hip is tijdens de Boekenmarkt al vroeg open (10 uur) en een plek waar je even tot rust kan komen, schrijvers kunt ontmoeten, je pas gekochte boeken veilig kunt opbergen en een lekkere Hippie Burger (al dan niet met huisgemaakte frietjes en salade) kan eten. 

Voor meer info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.dehip.nl 
www.facebook.com/DeHip