Programma - Hele week

Mini-bieb fietsroute

Omschrijving

In, en om, Deventer zijn verschillende mini-biebs te vinden waar je boeken kunt lenen. Tijdens het Deventer Woordwaarde Festival is hiervoor een aparte fietsroute uitgedacht. Op de website van de Deventer boekenmarkt is de directe link naar de fietsroute te vinden.

Fietsen via de route op je mobiel? Scan onderstaande QR-code en download de iZi-app met de fietsroute:
QRcode

Locatie

Route is te vinden in de iZi-App: https://izi.travel/nl/browse/bafb7af2-3bbc-49a3-b2a0-e69ed120f550?passcode=vhczwe

Tijd

Op eigen initiatief

Tickets/reserveren

Niet nodig

 

EXPOSITIE ‘THOMAS A KEMPIS ACTUELER DAN OOIT’ – EEN MONNIK VAN TOEN ALS INFLUENCER VAN NU

Omschrijving

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis in Zwolle overleed. Museum Geert Groote Huis wil daarom nu graag deze voormalig inwoner van Deventer eren.

Op 21 juli openen we een expositie in onze historische kelder. Deze tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs een aantal thema’s die belangrijk waren in het leven van Thomas a Kempis, maar die ook nu nog tot onze verbeelding spreken. Zo wordt er een mooie en bijzondere boekenselectie getoond die meer laat zien van het gedachtegoed van Thomas a Kempis. Daarnaast geeft een viertal hedendaagse Deventer kunstenaars een inspirerende kijk op de invloed van Thomas a Kempis op onze tijd.

De Deventer kunstenaars hebben alle vier een thema gekozen dat goed past bij het gedachtegoed van Thomas a Kempis, maar dat ook in onze tijd een hele belangrijke rol speelt. U kunt de volgende moderne kunstwerken komen bekijken: foto’s van Astrid van Loo, een tape art kunstwerk van Egbert.EGD, schilderijen van Fikret Devedzic en een lichtkunstproject door Teodora Ionescu.

Locatie

Het Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4

Tijd

woensdag tot en met zaterdag: van 11.00 uur tot 17.00 uur
zondag: van 13.00 uur tot 17.00 uur

Tickets/reserveren

http://www.geertgrootehuis.nl/agenda/expositie-thomas-a-kempis-actueler-dan-ooit-monnik-toen-als-influencer-nu/Taal gerelateerde films

Omschrijving

Diverse films rondom taal en literatuur in het filmhuis van MIMIK.

Locatie

MIMIK

Tijd

Zie agenda

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda

 

Wandeling "Wandelen met een Schildpad"

Omschrijving

Speciaal voor het festival heeft Pieter Post Productions een wandeling gecreëerd in en rondom Deventer: ‘Wandelen met een schildpad’. Een filosofische en komische wandeling die je loopt aan de hand van een boekje. Onderweg sta je stil bij het nut van niks doen. In een vreemd soort kruisweg langs 15 staties wandel je jezelf naar verlichting en een staat van heerlijk niksen.

Let op: Vanwege het hoge water zijn delen van de wandeling mogelijk niet te allen tijde te lopen. Houd hier vooraf rekening mee!

Locatie

Startpunt: VVV-Winkel Deventer (Brink 89)

Tijd

Maandag 26 juli tot en met zondag 1 augustus, 11:00-17:00u

Tickets/reserveren

Niet verplicht, wandelroute (boekje) gratis op te halen in VVV-winkel.

 

Deventer Talenthouse Summerschool

Omschrijving

Deventer Talenthouse - Niet alleen luisteren naar de vetste tracks van dit moment, maar zelf een track maken? Deventer Talenthouse is een workshoptraject waarin jij je eerste stappen kan zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van songs. De focus ligt op Pop, Hiphop en Dance.

Deventer Talenthouse, Talent Routes: Songwriters & Muzikanten

Locatie

Burgerweeshuis

Tijd

Maandag 19 juli t/m donderdag 29 juli

Tickets/reserveren

https://burgerweeshuis.nl/talent/talenthouse