Programma - Zondag 1 augustus

Verhalen op de Brink

Luisterverhalen

Niets mooier dan verhalen. Helemaal wanneer ze verteld worden door verhalenvertellers die dit prachtig kunnen. Wat denk je van het verhaal van Dr. Proktors Schetenpoeder of het verhaal van de Krekel en de Mier. Kom lekker luisteren op de Brink.

Brink 
12.00 - 18.00 uur elk uur begint een nieuw verhaal. 

Stripboek Labyrint

Spel

Een interactieve kunstinstallatie en stripboek tegelijk! Jij bepaalt hoe het verhaal verloopt door de keuzes die je maakt door lekker te dwalen door het doolhof. Zoek de vermiste Koekoek!

Brink
12.00 - 18.00 uur

labyrint

Speciale uitgaven

Presentatie

Boekhandel Praamstra staat voor één dag in het teken van bibliofiele uitgaven. Twee prominente leden van het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania krijgen een podium en de Deventer uitgever Petrichor presenteert zijn bijzondere uitgaven. De uitgaven van het Boudewijn Büch Gezelschap zijn éénmalig te koop bij Praamstra.

Boekhandel Praamstra, Lange Bisschopstraat 1

13.00 uur Arjan Honkoop, Boudewijn’s erfdeel
14.00 uur Petrichor presenteert
15.00 uur Guus Bauer, Ik Boudewijn Büch

Open Podium x Eigenzinnig

poëzie

Het Deventers open poëzie podium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Een plek voor schrijvers om materiaal te testen, brood-
nodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen.

Vogeleiland, Stationsstraat 2
15.00 uur

Eigenzinnig

Theatrale Woordwaardes

Storytelling

In het theater worden verhalen verteld. Met muziek, met dans maar vooral met woorden. Voor het WoordWaarde festival worden er deze keer geen woorden
uitgesproken op het podium van de Deventer Schouwburg maar worden voorbijgangers via de digitale schermen getrakteerd op mooie, vrolijke, gekke en verwonderende teksten.

Deventer Schouwburg,
Leeuwenbrug 2

Deventer Boekenmarkt

Markt

Op zondag 7 augustus vindt de 32e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. Een editie die (eenmalig) iets kleiner is dan normaal. Meer dan 500 kramen gevuld met vele duizenden boeken en deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland zijn te vinden langs de IJssel en op het Grote Kerkhof.

Wellekade, Grote Kerkhof
9.30 - 17.30 uur