Deventer Woordwaarde Festival

Deventer Woordwaarde Festival tijdens de week van de Boekenmarkt 2024

Ontdek deze zomer de ultieme ervaring voor taalliefhebbers in Deventer! Laat je hart sneller kloppen tijdens het Woordwaarde Festival, geïnspireerd door de Deventer Boekenmarkt. Samen met de culturele instellingen in de stad, brengen we de derde editie van dit festival van 1 t/m 4 augustus 2024. Het Woordwaarde Festival is dé plek waar boeken, taal en literatuur tot leven komen.

Deventer boekenstad

Dat zo’n festival in Deventer plaatsvindt, is geen toeval. De stad is onlosmakelijk verbonden met het boek. Met de Deventer Boekenmarkt, de Athanaeumbibliotheek − oudste bibliotheek van Nederland −, antiquariaten, uitgeverijen en talloze bekende schrijvers is Deventer bij uitstek een stad van taal. En dat mag gevierd worden.

Het resultaat is een gevarieerd programma met voorstellingen, films, workshops, maar ook een Rijm & Spijs-brunch, een mini-bieb fietsroute en een tuinconcert. Zo komen taal en literatuur zo dicht mogelijk bij de bezoeker. Ook worden ‘oude bekenden’ onderdeel van het festival en vormt de Deventer Boekenmarkt – de grootste boekenmarkt van Europa – de climax aan het einde van het festival.

Voor iedereen

En dat is terug te zien in het gevarieerde programma. Waar de bibliotheek zich richt op het lezen en voorlezen voor alle leeftijden, richten de Nieuwe Oost en het Burgerweeshuis zich op andere vormen van taal, zoals muziek en spoken word, om jongeren te inspireren. Zo is de programmering niet alleen stadsbreed gedragen: het is ook op de hele stad gericht. Een festival voor íedereen.